2.8.07

dorp

gent is toch soms zo een dorp. situatieschets: dit weekend beginnen de gebuurtenfeesten van de koninklijke dekenij heirnis. bij gebrek aan informatie op het internet passeerde ik gisteren bij meneer de deken voor een activiteitenbladje. de heirnis mag dan serieus opgewaardeerd zijn de laatste jaren, het is nog steeds een buurtje van arbeiders met volkscafés op elke hoek van het straat. als het iets zegt, deze hebben klinkende namen als: café monty, café maritime of café artevelde. het zijn stuk voor stuk cafés die er nog even triestig uitzien als in den tijd dat mijn pa in de karperstraat woonde. en dat is alweer een hele tijd geleden.

maar goed, stond ik daar dus bij het babbelgat van een deken die heel het program aan het overlopen was. ik stond nochtans met het programmabladje in mijn handen. stelt u zich niet te veel voor bij het bladje waarvan sprake, dat bestaat uit niet meer dan een paar aaneengeniete A4 papieren.

het belooft dolletjes te worden. voor een tuningshow (nen ottosjow) rept u zich vrijdag naar de karperstraat, hot dogs en hamburgers doorlopend te verkrijgen bij cafe maritime. zondag kunt u in cafe monty terecht voor een dansavond en mogelijkheid tot plaback. oh, en voor de geïnteresseerden, dit jaar zijn er geen optredens in de fabula rasa. dat café blijft zelfs gans de maand augustus dicht! niettemin, ambiance verzekerd voor alleman dit weekend in de heirnis. en mocht u geïnteresseerd zijn in mijn prol, een stel vriendinnekens en ikzelf staan zondag te blinken op de rommelmarkt.

8 opmerkingen:

lange j zei

amai wijs! eigenlijk zou ik daar toch mijn cursussen voor aan de kant moeten laten liggen. moja, dan steek ik mezelf nog meer in de kakapipimiserie. allez amuseert u, oja, 'k heb nog een souvenierke voor u!

gypsy zei

@lange j: tsss, mij zo nieuwsgierig maken ;-). doetagoe met uw tweede zit hé!!!! courage en al ook.

Tjoff zei

ah, wijs, misschien kom ik zondag wel 'ns tussen uw rommel ploeteren, afhankelijk van al dan niet met een kater zittend.
Spijtig dat de Fabula Rasa dicht is. Ze hebben daar nochtans superlekker La Chouffe van 't vat!

gypsy zei

@tjoff: a ha! ik zal uitkijken naar groot haar ;-) mss tot dan!

Cursief Huigje zei

't klinkt toch allemaal best gezellig!

mamaaken zei

lang leve de buurtcomités en hun onuitputtelijke bronnen van energie om jaarlijks toch de koppen bij elkaar te steken, handen uit de mouwen te steken enz.; het volkse gebeuren blijft nog altijd de beste manier om de mensten van hun gat te laten komen en eens een goejendag te zeggen tegen elkaar; en ze hebben 't weer mee; wat moet ne mens nog meer hebben...

pierre du coin zei

"met mogelijkheid tot playback", klinkt aanlokkelijk...

gypsy zei

@cursief huigje: ah ja, da's de bedoeling hé ;-)

@mama: en twas ook de moeite, zeker met dat schoon weer. (weer veel staan zwanzen)

@pierre du coin: ja hé ;-). en toch heb ik het gemist!