20.11.07

stinkie

lieve lezer, ik heb een ernstig huishoudelijk probleem.

laat ik beginnen bij de grond van de kwestie: stinkie. zo hadden we dat monstertje beter genoemd ja. niet billie maar stinkie. ik weet dus intussen heel goed wat het is om een *echte* kat in huis te hebben. dat ravot, vecht, hangt de gangleader van de buurt uit, fleemt dat het een lieve lust is, klautert in bomen om er vervolgens niet uit raken, boeft voor dood, zaagt chronisch om eten en -last but not least- stinkt er op los... iets helemaal anders dan die andere kat, ons oh zo lieve maar licht debiele luka.

maar over dat geurprobleem dus. het wordt een beetje marginaal wanneer uw huis naar kat ruikt, niet? tijd voor een actieplan dacht ik zo. 1/ontsmet uw huis ter ere van dat monster. heb ik al een paar keer gedaan welja. levert evenwel niet geheel het gewenste resultaat op. ok, het doet dan wel in eerste instantie frisser aan, maar binnen de kortste keren ruikt het -dankzij dat monster- toch iet of wat muf. 2/neem dat monster zijn mannelijkheid af. en ja hoor, soon the be featured: billie zonder ballen. 3/steek de katten in de garage. dat werkt. maar het is zo zielig. kan dus enkel als noodoplossing gelden.

en wat nog, lieve lezers? hoe houd ik dat beest in godsnaam in bedwang? zijn daar nog andere ingrepen om katers te temmen?

6 opmerkingen:

Wim zei

Castreren is het enige dat je kan doen. In het ouderlijk huis zitten twee gecastreerde katers en daar hebben ze geen last van geurtjes. De beesten slapen er zelfs op bed.

pierre du coin zei

Als je zegt dat het naar "kat" ruikt veronderstel ik dat je het niet over kattepis hebt. Dat is een heel ander probleem waar ik u desgevraagd gerust een paar bomen over kan opzetten.
* Nu wat de geur betreft zou je de leefruimte van de katten kunnen beperken tot 1 of 2 kamers in het huis?
* de kat regelmatig borstelen helpt tegen rondslingerend kattenhaar.
* zorg dat je een oude handdeuk bij de hand hebt om als de natgeregende poes wil binnenkomen ze goed droog te wrijven.
* eens goed met AXE inspuiten schijnt ook wel te helpen. En fishermans friends fijnpletten en in zijn eten doen ook...
Als niets helpt misschien chris duchosoit eens bellen?

Anoniem zei

Opnieuw beginnen drinken

Els zei

Castreren! En verder lang trainen op zindelijkheid. Katers zijn minder zindelijk dan kattinnen..

Anoniem zei

Els, dat is ook bij de mens zo ;-)

gypsy zei

@wim, els: dat komt in orde! zo snel mogelijk zelfs.

@pierre: maar pierre, dank u zeer voor deze uitgebreide lijst aan tips. (en het beest stinkt dus gewoon uit zijn eigen hé, heeft niet per se met sproeien en meer leuks te maken)

@anoniem: euhm, ja kan ik altijd eens proberen natuurlijk. (moooh, nieuwsgierig, wie ben jij?)