21.5.07

brico

wat i. daar zegt. vermijd die brico. niet alleen op zaterdagmiddag, maar gewoon tout court. naar de brico moeten terten, staat aan de top in mijn persoonlijke lijst: "verhuizen, het kan ook vree mottig zijn". vindt maar ne keer iets in die gedrochten van winkels. en dienen in oostakker is nog gi-gan-tisch ook.

liep ik daar die zonnige dinsdagochtend met een waslijst om u tegen te zeggen, met allemaal prol op van 'mmmmm bij welk onderdeel van een huis hoort dat in godsnaam thuis' of prol waarvan ik nog maar net de naam had leren kennen. ductape, goldband, plamuurmes, sjokee,... ik zeg maar iets. liep ik daar zodanig zielig te sloffen dat de bricoman uiteindelijk -na mijn vijfde passage of wat- naar mij toe kwam en me uit mijn lijden verloste: "zegt het eens meiske, wat hebt gij allemaal nodig?". of hoe extreem zielig een mens er in de brico kan bij lopen.

9 opmerkingen:

pierre du coin zei

Om alles wat vlotter te laten verlopen kan je een (gratis) brico-catalogus nemen. Alles wat je nodig hebt knip je uit en kleef je op je boodschappenlijstje en dat geef je dan aan de brico man. Klaar is Kees.

Steven Noels zei

Was het een man met een (klein) spraakgebrekje en een redelijk dikke bril? Da's ne kweetniehoelieve, die heeft ons ook al dikwijls geholpen.

patricia zei

ik vermijd de brico een maximum, pokkeduur zijn die dingen, gewoon bij de stock langsgaan kan al heel wat frustraties vermijden, plus daar krijg je uitleg van mensen die er iets van afweten. Ik heb er nog nooit één "euch ik weet dat niet zu" weten zeggen.

Smiling Cobra zei

Ook een jongetje kan zielig in de Brico rondlopen (cfr ondergetekende) maar de Bricoman laat hem meestal in zijn eigen sop gaarkoken.

yab zei

Vrouwelijke charmes kunnen soms gewoon erg handig zijn. ;-)

dieu zei

Ela pasop hé wadadde zegt !

Ten eelste eb uk elemaal geen splaakgeblek, alleen een beetse lisdectisch ben ik wel natuullijk.

En mijnen blil komt van den PeulVizjenCentel en 't was genen goedkope en genen dikken, maal 'k ben wel nen lieven, da's zuust.

Pasop hé !

gypsy zei

@pierre: hihi, da's nog ne keer een gedacht: knutseltime!

@steven: awel ja, profiel klopt volledig! vooral van dat kweetniehoelief :-)

@patricia: oe? waar is dat spul? (ik ken één in eeklo)

@smiling cobra: toch nog een beetje oefenen op die puppy-look, smiling cobra

@yab: charmes? moi? allo! en ik liep daar wel rond in een stoffige en vormeloze plunje hé. het was de zielige puppy-look...

@dieu: allez, merci dan hé! ge hebt mij gered!

Young Crazy Fool zei

Oh, dan had ge tenminste een Brico waar bekwaam volk rondloopt dat nog iets weet van hetgeen je moet hebben.

gypsy zei

@young crazy fool: ewel, we mogen niet klagen. in oostakker loopt er maar enen ambetanterik rond. de rest is zowaar heel vriendelijk personeel.