26.7.06

zomer in gent, afl.1

op reis gaan tijdens de winter heeft zo zijn voordelen, thuisblijven in de zomer heeft dat ook. uiteraard ben ik mezelf hier enige foefkens aan het wijsmaken. tuurlijk zou ik nu liever een avontuurlijke, doch relaxte én tegelijk cultureel interessante reis aan het maken zijn. om dan te kunnen vertellen: wow, onvergetelijk en dat soort dingen. maar hey, we zitten thuis en gaan daar niet triestig over doen! in tegendeel, voor al die andere thuisblijvers is er nu de reeks 'zomer in gent'. aflevering 1: picknicken aan de blaarmeersen.
mja, voor twee tamzakken is de blaarmeersen misschien een ietsiepietsie te hoog (in deze: te ver) gegrepen. dat bleek gisteren nog. toen eindigden we met picknickmand en reisdekentje aan de graslei. met een beetje fantasie zaten we helemaal terug op dat idyllisch pleintje met babybellekes en fles rosé in aanslag (ah ja, want in frankrijk). of zaten we plots aan dat zalig italiaans meer te krotten met buffalamozarella, tomaat en stokbrood.
maak van dat 'beetje' fantasie toch maar 'héél veel' fantasie. waren er ditmaal immers wel bij: getuut en gerommel van een drietal gigantische vorkheftrucks, in het water: restanten van het polé polé terras en lege drankflessen, op de plakkerige ondergrond: (een wilde gok) platgetrappeld gentse feestenafval...

Geen opmerkingen: