19.4.07

de grote trek naar melle -part 1

lees hieronder een tekstje dat ik begin april schreef en u kent mijn state of mind van de voorbije maand... ahum.

d-day nadert met rasse schreden. 21/4 trekken we eindelijk in ons nieuwe, zelfgekochte huis. woehoew en joepiedepoepie? niet helemaal. wreed vrouwmens dat ik ben, maakt dat vooruitzicht me aan geen kanten onverdeeld gelukkig. laten we het houden bij een erg dubbel gevoel waarmee ik zit. vandaag: de downside aan het grote trek naar melle gebeuren -bij deze bent u gewaarschuwd.

het vooruitzicht van te moeten verhuizen, durft me dus al eens helemaal triest te maken. de rompslomp e.d.m. is het probleem niet (nu ja), wel de verandering op zich doet me gruwelen. ver-an-der-ing met een grote V. nee, dat is niet één van mijn specialiteiten. het is dat ik me nogal zwaar kan hechten aan vanalles en nog wat -en dan liefst aan de domste dingen eerst. en dat hier *ons* eerste nestje allertijden ligt. en dat ons mama's/broers hier in 't straat wonen. en dat ik de winkels gewoon ben, dat gunter -onzen bakker- mij kent, en de jetman ook. en dat ons huis slechts op minuten fietsen van sint-jakobs ligt, en en en....

om even alle registers open te trekken: schijtebenauwd ben ik. ja hoor, heel mijn content-in-gent-leven en alles derop en deraan zal binnenkort definitief tot het verleden behoren. wat natuurlijk dikke vette bullshit it. ik zou er wel vijftien postjes over kunnen vullen, maar om het schoon en simpel te zeggen: "eigenlijk vind ik de overgang tussen twee fases altijd het moeilijkst. je kiest voor iets nieuws, en dat brengt angst en onzekerheid met zich mee." niet mijn woorden, wel die van an miller in humo nr.12/3472. en oh zo herkenbaar.

haha, maar dat was dus twee weken geleden. best dat we overmorgen onze sleutel kunnen ophalen, en er in kunnen vliegen. het heeft intussen wel lang genoeg geduurd.

11 opmerkingen:

mamaaken zei

en dawwe d' er gaan invliegen ... zal leuk worden zo met het goede weer en al die leuke behulpzame mensen om jullie heen ...
voor ge't weet zitten jullie in spa (!) om te bekomen van deze 2 hectische weken

Smiling Cobra zei

Drie keer verhuisd, is één keer afgebrand. Dat zegt het spreekwoord en aangezien ik al drie keer verhuisd ben, kan ik dat ongeveer beamen. Niettemin wens ik je een vlotte overstap naar Melle.
Ik kan helaas niet komen helpen, want ... eh ... ik heb mijn rug bezeerd.

yab zei

Ik wens jullie veel plezier, geluk en liefde daar in Melle. Je zal er snel genoeg je draai gevonden hebben. En niks zo charmant als het eerste half jaar tussen de dozen zitten. ;-)

gypsy zei

@mamaaken: like in the good old days héééé

@smiling cobra: oeie, een afgebrand huis! wat jij al allemaal meegemaakt hebt! hopelijk blijft het ons bespaard

@yab: merci merci!! ervaring met tussen de dozen zitten misschien :-)?

pierre du coin zei

Het weer is in ieder geval al schitterend voor te verhuizen! Lekker zonnetje, maar niet te warm!
Succes!

Tjoff zei

Veel succes in het verre Melle!
Qua loopafstand ligt Gent eigenlijk zo ver nog niet. De ideale looptraining me dunkt! :)

lange j zei

ja datte! tzal wel zijn dajje der nie alleen voor staat. enneu, 't is een zalig huiseken by the way!

Anoniem zei

Véél veel succes met de verhuis, maar vooral veel veel plezier in jullie nieuwe nestje! Het ga jullie goed! Ps hebben jullie een tuin?

Liefs, Elise

Karel zei

De stap van Mechelen naar Dendermonde was voor mij ook wat benauwend, maar na een tijdje valt dat allemaal wel mee. En Melle ligt toch nog voldoende dicht bij Gent om er af en toe naar terug te keren, niet? ;-)

Rode Ridder zei

Toch niet in de Koekoekstraat?

gypsy zei

@pierre: we hebben goed gezweet maar klagen niet :-). het was echt zalig weer, zeker 's avonds op ons nieuw terras!

@tjoff: dank u wel! hmm, dat lopen ligt even stil wegens diezelfde verhuis. ben benieuwd wat dat gaat geven (en ook wel een beetje bang)

@lange j: merci merci! ben content dat gulder de zo enthousiast over zijt

@elise: hey! merci! (kan je me nog eens de url van je blog doorgeven?)

@karel: af en toe??? en de rest!

@rode ridder: neenee :-) het is ook nen beestennaam, dat wel. trouwens, welgekomen hier!