3.4.07

nominatie

beste mensen, dan is het nu hoog tijd geworden om een nieuwe nominatie bekend te maken in de categorie 'goddelijke combinés'. na de oervlaamse rollekes in de hesp, ballen in tomatensaus en het éclairke, draag ik graag een ondergewaardeerd amerikaantje voor, nl. de BLT-sandwich. bestaat er iets goddelijkers dan een goede dubbele boterham met daartussen knapperig gebakken bacon (van de colruyt!), lettuce (geprepareerd met een beetje mayonnaise, limoen en zeer fijn gesneden pijpajuintjes) en in schijfjes gesneden trostomaat? gisteren dacht ik zo van niet.

7 opmerkingen:

pironik zei

mmm, het proberen waard.
in de categorie kvlv-klassiekers van jewelste heb ik gisteren bij de kouwe pla zelf tonijnsalade gemaakt om pêchen uit blik mee op te vullen. en ik was er niet beschaamd voor dat ik het fantastisch lekker vond, die combinatie. nah

Smiling Cobra zei

De BLT-sandwich is voor mij een grote onbekende, maar dat zal niet lang meer duren, want ik heb me vandaag de nodige ingrediënten aangeschaft, om het morgen uit te proberen.

Young Crazy Fool zei

Klinkt abososmurf niet slecht, hoewel ik er nog nooit van gehoord heb.

pierre du coin zei

Mag ik mijn (ok, misschien ietwat saaie, edoch lekkere) klassieker nomineren: boterham met sneetje kaas ertussen. Aan de ene kant van de kaas wordt confituur gesmeerd (de zoete toets), aan de andere kant mosterd (de bittere toets).
Op een eervolle tweede plaats een petit prince koek (met wit laagje) in een bord preisoep. Eénmaal de koek was smashy wordt laten verder smelten in de mond.

gypsy zei

@pironik: tonijn met pêche is inderdaad super, was ik een beetje vergeten eigenlijk

@smiling cobra: oh zo wijs! ik hoop echt dat het je smaakt.

@young crazy fool: doen zoals smiling cobra!

@pierre du coin: eeeeuuuuuuwwwww!!!
kaas met confituur/perenstroop/speculoos: ok, maar dan gaat ge der toch geen mosterd bij doen zeker. over de smashy koek wil ik het geeneens heb. en ik heb het nochtans vree voor zompig

Ann zei

Ze hebben goeien BLT in de Pain Perdu in de Quillinstraat in Antwerpen.

gypsy zei

@ann: ha dat moet ik zeker eens proberen -al lijkt me de pain perdu in gent makkelijker. welgekomen trouwens!