10.1.08

wonder

neen, het was helemaal geen goed voornemen voor het nieuwe jaar. nog minder paste het in één of ander masterplan om kilo's te verliezen. het was een doodgewone inval van het moment.

we spreken twee weken geleden, een avond als zovele andere. zat ik daar helemaal onnozel te worden van al dienen bucht op teevee. oh ja, ik heb zeer zeker genoeg om handen, maar zoals dat gebeurt had ik totaal geen goesting om die must do's van de baan te krijgen -ge kent het wel.

*totale-ellende-alert*

waarom niet dat toerken gaan lopen?, dacht ik zo bij mezelve. gaat gij dat wel overleven?, dacht een ander deel van mezelve. het is van in juni geleden en veel bewegen doet gij niet de laatste tijd. paffen en op café zitten ja. wat gewik, geweeg, en een bescheiden dosis aan uitstelgedrag later schiedde een wonder: ik liep door de straten van melle city. nauwelijks puffend en voor mijn doen redelijk soepel voortbewegend. twintig minuten aan één stuk zelfs! (en na een korte wandelpauze nog eens tien minuten). wacht, er is nog: geen bemoedigende woorden van evy dit keer -haar start2run lessen staan gelijk niet meer op 't internet?

sinds die wonderlijke avond ben ik al een keer of vier in een gelijksoortige krachttoer geslaagd. zo vlot als die eerste keer is het niet meer gegaan, maar toch: het doet deugd, al dat geloop. heel veel zelfs. nog zoiets raars.

8 opmerkingen:

pironik zei

http://members.lycos.nl/siedje44/index.htm , daar is ze nog.

en good busy gij daar :)

elke zei

Je bent al verder geraakt dan ikzelve. Na mijn eerste wapenfeit met snotvalling in meer dan een snotvalling beland. Ga nu wijselijk wachten tot alles weer op zijn plooi is. Maar dan, maar dan...!
Hoe dan ook: gesupporter voor jou van mijn kant! Gogogo!

Christophe zei

Ben content dat ge dat doet.

pierre du coin zei

Amaai, goed bezig! Het is belangrijk om regelmatig te blijven lopen en zeker niet forceren! Voor je het weet loop je een half uurtje met de vingers in de neus...

gypsy zei

@pironik: maar merci! en inderdaad druk druk, weliswaar niet altijd met de juiste dingen ;-)

@elke: zeg veel beterschap hé.

@christophe: ewel ik ook. doet een mens meer deugd dan altijd op café zitten hé.

@pierre: merci voor tips! regelmaat is niet direct één van mijn specialiteiten, maar ik ga het zeker proberen.

pierre du coin zei

was ik nog vergeten, maar u bent kennelijk onder invloed van wat men de "runnershigh" noemt. Soort stof die in de hersenen vrijkomt bij het lopen. Soort natuurlijke drug.

Lien zei

Ha, toevallig! Ik vandaag een toerke gedaan. En ik had Evy nog op mijn PC staan!

gypsy zei

@lien: véél succes ermee!