12.9.06

qué??

niet dat het mijn zaken zijn, maar 'mensje'???
zo heeft tom van landuyt zijn nieuwste spruit genoemd, vernam ik uit de enige kwaliteitskrant die ons land rijk zou zijn. u herinnert zich deze meneer misschien nog als de jonge spring-in-het-veld annex krullebol billy uit de kotmadam. hoe het hem erna vergaan is weet ik niet zo goed, maar hij is in ieder geval getrouwd met een nederlandse madam. en nu hebben ze hun dochter (denk ik toch) mensje genoemd. andere dochterlief heet bloem. dat maakt: "blommeke, menske, 't is tijd voort eten" -gesteld dat tom thuis vlaamsch spreekt...
ik was al zwaar onder de indruk van willy sommers, toen hij weinig origineel uit de hoek kwam met de naam luka. neenee, niet omdat je de straten kan plaveien met deze naam, wel eerder omdat zijn twee jaar oude dochter 'luna' heet. dat maakt: ja dat kunt uzelf volgens uw eigen dialect wel invullen. verwarrend zal het in ieder geval zijn.

12 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Als troetel kan ik enigszins appreciëren, maar je zult die naam toch maar beter niet je hele leven mee moeten sleuren. Maar goed: mensje erger je niet.

tdz zei

Voor de volledigheid...ahum (uit de iets meer gespecialiseerder pers) is de naam van de nieuwe spruit eigenlijk "Mensje Frédérique" (Ik denk dat de ouders in hun achterhoofd dus wel weten dat dochterlief in de puberteit of al veel vroeger niet meer zal kunnen lachen met haar naam...en dus voor de tweede optie zal kiezen?)

--Alhoewel ik toch ook mensjes ken die hun iet of wat bizarre naam niet meer zouden kunnen missen ;-)

pironik zei

volgens mij bestaat er een schrijfster die mensje van keulen heet. misschien hebben ze daar inspiratie opgedaan. och ja.
en voor de rest wordt hier veel te mysterieus gedaan over uw blijkbaar bijzondere naam.

aline zei

Wat dacht je van Stone? Voor alle duidelijkheid: dit is een jongensnaam!

gypsy_eyes zei

@smiling cobra: mensje, erger je niet :-). dan toch al één voordeel, die naam

@tdz: dank voor de info :-) mijn punt is idd wat dat gaat geven wanneer het kind iets ouder is..

@pironik: mensje van keulen, *ergens in een achterhoekje van mijn stoffige brein licht plots een klein lampje op*. en ivm mijn naam, die is helemaal niet spectaculair hoor, alleen een beetje jongensachtig dat wel.

@aline: stone: you're kiddin' me right??? stel het u voor, zo binnen een jaar of 20: uwe stone meets skyler (=ruth haar idee van een mooie meisjesnaam...)

freaq zei

Bah, Frédérique. Zo verwarrend met de - toegegeven - bijzonder mooie gelijkaardige jongensnaam!

Ruth (vanuit NY) zei

ER IS NIETS MIS MET SKYLER!! Een stoere naam voor een dochter..Ik ben die commentaren op mijn keuze kotsmisselijk beu. Ik word enkel gesterkt in mijn overtuiging..

Alvat beter dan NY Tien haar keuze.Eulalie?? Iemand??

gypsy_eyes zei

@freaq: mooie naam indeed, maar ik hoop dat in jouw geval de schrijfwijze anders is...

@aline, ruth en tien: ok einde discussie over onze naamkeuze: laten we het erbij houden dat we GELUKKIG allemaal nog een beetje tijd hebben om de naam van onze nazaten te kiezen...

gypsy_eyes zei

@de meiden: alhoewel, ik vind die discussie wijs. eulalie, sorry tien...(altijd de test doen: eulalieTJEN/KEN: da ga nie hé). on the top of my list staan tegenwoordig: mats en mona...

Lou zei

Mona? Kijk naar de film en verander van gedacht nu het nog kan (o;

tdz zei

Tja, over smaken kleuren én namen etcetera, etcetera...

Mijn favoriete namen laat ik nog in het midden, laat mij maar eerst grondig mijn lief bewerken tot hij ze graag hoort ;-)

Helluuw aan Tientje, Ruth en Simon in New York !! Ik wou dat er bij was... we are missing those skyscrapers so much)

gypsy_eyes zei

@lou: ja in feite!!! oe wacht nog zo een draak. goh, ja echte klassiekers zijn het niet hé, geen mens die ze nog zal herinneren, eens het zover is (allez ja, hoop ik toch)

@tine: aha, nog ene die zich een idee aan het vormen is over naampjes! waar is den tijd dat we het over het meest geschikte euhm kapsel of zoiets hadden... hoewel, wrong example, dat staat nog altijd aan de top der gespreksonderwerpen...