17.11.06

een nieuwe trend?

hallo iedereen! was ik jullie tussen al de grumpyness in vergeten te vertellen wat een verantwoord weekend wij gehad hebben, vorige week. neenee, van wilde braspartijen, heftige feestjes en café-slijtageslagen geen sprake. kijk eens aan zeg, drie cultureel-verantwoorde activiteiten stonden er op ons program! dat moet een unicum zijn.

activiteit 1, donderdag. toen trokken we hierheen. als het aan mij ligt wordt dat een jaarlijkse traditie. maar dan zonder fan. hij had het na een uur al gezien en begon een beetje ambetant te worden. zo in de trant van: "maar ik heb dat boek al een keer gezien"... "ge kunt hier nergens roken"... kortom: als fervent niet-lezer zag hij er zo het nut, en nog minder de amusementswaarde van in.

a day later stonden we aan de de andere kant van het land, in bruh-he -niet mijn favoriete plek, zo weten sommigen al langer dan vandaag. maar kom, de cactusclub en de bijhorende magdalenazaal mogen er zijn. de ex-schoolgenootjes die er rondliepen ook (altijd fijn om oude bekenden tegen het lijf te lopen). het optreden van mono was tja, hoe zouden we het zeggen... een beetje heel erg monotoon op den duur? maar dan wel op esthetisch verantwoorde wijze: vrouwen met een basgitaar zijn altijd sexy, zeker als die uit japan komen, zo heb ik ontdekt.

zondag stond -goh, goh, gevarieerd werd opeens wel- een heel andere activiteit op het plan, nl. een tentoonstelling! eerlijk waar, daar ben ik een beetje onder de indruk van (wij naar een tentoonstelling!). belangrijker om melden is dat de expositie zelf indruk gemaakt heeft. en dat terwijl ik hoegenaamd geen onvoorwaardelijke kubrick-fan ben. i.t.t. sommige van zijn films kon het verhaal-achter-het-verhaal me wel voor de volle drie uur boeien. allen daarheen zou ik zo zeggen!

rest de vraag of er een trend gezet is? hmmm, voorlopig nog niet, denk ik. dit weekend staat vooral in het teken van het grote verjaardagsfeest ter ere van ex-collega (jukkie, wat een vies woord is dat zeg) m. die deze week op tram 3 gesprongen is...owwww yeah en yiiiiii-haaa, a party it will be (waarmee ik me alvast voorbereid op het thema). verantwoorde en educatief verrijkende weekends zullen voor een andere keer zijn.

10 opmerkingen:

Gnoerft zei

hmmm... Dat verklaart waarom je een basgitaar op zolder staan hebt...
Alleen ben je (gelukkig maar) nooit on stage geraakt al plengelend op de basgitaar

Collega K. zei

Kan me niet van de indruk ontdoen dat dit een wel heel erg ruime invulling van 'vrie goe' is.

Misschien iets voor op Gent Blogt?

pironik zei

o o oh, ik was daar ook. in de magdalenazaal.
tja, mono is wel nogal vlak natuurlijk. maar jaja, sexy bassistes.
ha, en de drummer van hitch, dat was ook amusement.

Smiling Cobra zei

Leve Bruhhe!

mamaaken zei

vereerd dat ik in jullie gezelschap dit cultureel (3)evenement mocht meemaken; wie zei er ook al weer dat je je ouders goed moet opvoeden...?
wat leuk is dat we mochten vaststellen dat dit voor herhaling vatbaar is;

Lou zei

Jeuj, een boekenbeursfan erbij! Zowat de enige plek in Vlaanderen waar drukte effectief gezellig kan zijn (o:

gypsy_eyes zei

@gnoerft: dat, my dear friend, is nu eenmaal mijn lange-termijn-project

@collega k.: ik lach, een beetje en vooral *groentjes* :-)

@pironik: moh sjust! en ik was dat helemaal vergeten. ons plan was dan ook helemaal op den bots gekomen, zo als in een uur op voorhand beslist. en wat was er aan de hand met de drummer van hitch (wij waren er toen nog niet)?

@smiling cobra: jaaa maar vooral ook leve gent :-)!

@mamaaken: dat zeker, we hebben redelijk wat in te halen hé op cultureel vlak :-)

@lou: ja in feite, ik heb helemaal geen last gehad van de drukte, terwijl ik daar normaalgezien van gruwel...

pironik zei

nou ja, zoals wel meer drummers eigenlijk: zeer spastisch. met flapperende wangen en puilogen en al.

freaq zei

de Hitchdrummer is altijd zo hyperkinetisch, hoor, maar dat vind ik net goed: ziet hij er écht als één brok kracht uit. Grrrrr!

pironik zei

>>freaq:
ben akkoord.