30.11.06

visjes

hoe dat komt is me een raadsel, maar het is nooit anders geweest. met alles, altijd, en overal, is het bij gypsy het één of het ander. of nog: alles of niets. nu ja, dat is misschien wat overdreven. maar neem nu dat koken. de laatste paar maand was het triestig. volgens mij hebben we meer in brasserie de dampoort (owla, sorry: 'dam-puurrrt') gezeten, zijn we meer gaan schooien bij ons mama's, hebben we meer pita's gegeten en pizza's laten afleveren, dan dat ons kookvuur op "on" gestaan heeft. zoals ik al zei: beetje triestige situatie.

sinds een week of twee ben ik, om geheel onverklaarbare redenen, volledig aan het koken geslagen. of hoe het allemaal begon met een tomaten-pompoensoep voor bij de boterham. en vertrokken was ik met dat kokerellen. zowat alles heeft in die twee weken op het menu gestaan: vleesjes, stoofpotjes, viskes, groentenschotels, nog meer soepe,... name it! alles of niets dus.

en moet ik toegeven, eigenlijk houd ik er wel van om achter het fornuis staan, om te staan goochelen met een troep fijne ingrediënten. zeg nu zelf, bestaat er iets rustgevender dan een lekkere soep of een heerlijk stoofpotje in mekaar te draaien? om nog te zwijgen van de voldoening, wanneer het resultaat gesmaakt wordt. bij deze: merci tdz en ruthie om mijn viskes de hemel in te prijzen... want ja, het mooiste moment is -jewel nog altijd- het compliment.

10 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Het is sinds jaar en dag een van mijn favoriete bezigheden en ... ik word er steeds beter in, zegt men, al heb ik nog steeds geen enkele Michelinster.

Gnoerft zei

Jaja, dezen avond Moussaka... Give it a try and invite us!

fannimus zei

Mij hoort ge alleszins niet klagen. T ventje komt thuis van het werk en een stoofpotje staat klaar. Mmmmmmmmm..... stoofpotje

Young Crazy Fool zei

Ik zou ook nog wel de kunst van het koken onder de knie hebben, maar bij gebrek aan tijd laten we het maar over aan de vriendin.

Geniet nog veel van het kokerellen

Lou zei

en vooral: de aanhoudende herhaling van dat compliment en de bevestiging door anderen gedurende de maaltijd (o:

op het genante af

Nathalie zei

Ik heb er een hekel aan en vind het dan ook prima dat mijn lief het koken voor zijn rekening neemt ... 't is niet dat ik het niet kan, maar ik geraak er maar nooit toe.

Cursief huigje zei

als ge me eens uitnodigt, zal ik je kookkunsten beoordelen!:)
En kom niet af met een pak friet:)

gypsy_eyes zei

@smiling cobra: ja da's nog zoiets dat zo fijn is, dat beter worden!

@gnoerft: mja, ik zou toch eerst nog eens moeten komen proeven :-)

@fannimus: ocheer, zo lang geen eten gekregen....

@young crazy fool: tijd voor maken hé :-)! mja, je moet het ook een beetje graag doen natuurlijk...

@lou: oei, ja. nu breng ik mijn invités misschien op gedachten! da's inderdaad beetje genant op den duur...

@nathalie: allez, da's zoooooo de max koken... nu ja, ieder zijn meug natuurlijk.

@cursief huigje: en complimentjes geven, gaat u dat een beetje af?

@

Sir Robin zei

Wie weet hebben we samen wel eens in de brasserie De Dampoort gezeten. Mijn vriendin zat daar vlakbij op kot en we zijn daar toch ook een paar keer gaan eten het afgelopen jaar. ;-)

gypsy_eyes zei

@sir robin: hihi wat is de wereld der vlaamsche bloggers toch klein. zal ik vanaf nu in de brasserie uitkijken naar een pinguin look-a-like? (welgekomen trouwens!)