8.11.06

tijd voor poëzie

ontboezemingen zouden er komen deze maand... hmm. allez dan. gypsy is op sommige vlakken een cultuurbarbaar. zo heeft zij aan zichzelf moeten toegeven dat poëzie haar werkelijk niets doet. er is een tijd geweest dat zij dit beschouwde als een gebrek, in de trant van: 'allez, ge moet dat waarderen'. intussen beseft zij dat je als mens nu eenmaal niet door alles even hard geraakt wordt. anderzijds kan zij wel volledig uit haar dak gaan voor de domste dingen eerst. zie dat pulleke op de foto. dit kregen we overhandigd van de schoonmama in het kader van fans genezing. en wat daar allemaal op te lezen staat, beschouw ik dan wel weer als pure poëzie. ik laat jullie hier even meegenieten:

[het ziet er duust jaar uit, maar de titel luidt]: new american sport embrocation

[ondertitel]: voor velorijders en alle sportmannen

[verder staat er nog]: beste verkloek en pijnstillend middel voor spieren en zenuwen. Geeft kloekte en weerstand. Belet vermoeienis, flauwte en krampen. Geneest het zeer bij omgeslagen of vervrongen lid, [enz]

[gebruik]: de waarde van een koffielepel tot een soeplepel met de hand 2 tot 3 maal per dag goed invrijven of masseren.

[slogan]: zo krijgt in weinige dagen een nieuweling de kracht en taaiheid van een geoefende sportman.

prachtig toch?! 'beste verkloek', 'geneest het zeer bij vervrongen lid'! noem het de nostalgiefactor die soms zwaar kan heersen in mijn geval. en ziedaar een voordeel aan het bloggen, nl. de meest banale en oninteressante zaken kunnen delen met de wereld (nu ja, ik heb geen flauw benul van het lezersaantal hier). ik geloof dat het toch wel een van de redenen is waarom ik er al zes maanden lustig op aan het loskriebelen ben.

6 opmerkingen:

pierre du coin zei

Een verwrongen lid?Wat moeten we ons daar bij voorstellen?
En wat een taalgebruik, staat er een vervaldatum op dat flesje?
Doet me danken aan een soort zalf in een gele tube die ook voor alles
goed is: brandwonden, tepelkloven, rode plekken en uitslag, ...
ZO maken ze ze bijna niet meer...

Fannimus zei

Geneest het zeer bij omgeslagen of vervrongen lid

--> voor alle duidelijkheid: met mijn lid gaat alles goed. Tis de arm die naar de kl**en is.

Young Crazy Fool zei

dat klinkt als een tekst uit de jaren '60, '70. En ik vraag me ook af wat er met dat verwrongen lid bedoeld wordt? Kan een mens dat eigenlijk wel verwringen?

tdz zei

Namaste vriendjes !!

Massa's noedelsoep, ontstoken pezen van een ge-wel-di-ge trek door het Annapurnageberte, lege darmen maar ZOVEEL LEUTE !

Nepal is beautiful, allen hierheen want wij willen hier niet weg !

tot-nog-lang-niet,
xxx

Smiling Cobra zei

Ik ben verslingerd op dit soort teksten, waarmee men vooral huis- tuin- en keukenmiddeltjes probeert aan te prijzen. Daar kan geen poëzie tegenop.

gypsy_eyes zei

@pierre du coin: gele tube... heb jij het toevallig over inotiol? hihi, altijd een eeuwig discussie bij ons in de scouts, helemaal op het scherp van de snee: is het ino-tie-ol, of ino-tsji-ol?

@pierre/fannimus/young crazy fool: en kijk, dat van dat vervrongen lid had ik nog niet zo bekeken.... hmmm ik denk niet dat ze dat lid daarmee bedoelen hoor. allez, dat hoop ik toch maar.

@tdz:!!!!! wow een comment helemaal uit nepal!!!! ik voel mij vereerd!!! had ik iets dichterbij gezeten dan was ik jullie ontstoken pezen komen verkloeken :-). geniet er nog van hé.

@smiling cobra: ja prachtig hé. niettemin geloof ik wel nog altijd vanalles te missen door mijn gebrek aan interesse in de dichtkunst...