14.12.06

strange

herfst = mandarijnentijd. een heel grote fruiteter is gypsy niet, maar oh wee als er mandarijntjes in de buurt zijn. kilo's daarvan kan zij op een dag binnenspelen. nu ja, kilo's. het is dat ik ze lekker vind, maar ook dat het zo hoort nu. een mandarijn roept herfst (en uiteraard sinterklaas) op, net zoals nivea-zonnecrème voor eeuwig en altijd bij het belgisch zeetje zal horen. vandejaar is er evenwel iets vreemd aan de hand. ligt het aan mij, is het een boycot, of nog iets anders? mijn vaststellingen ter zake zijn deze: aan clémentines geen gebrek, maar buiten hier en daar een bak verslensde exemplaren, heerst er dit jaar een nijpend tekort aan mandarienen...

is jullie dat ook opgevallen, of is er iets loos met mijn zicht? vree goe mogelijk dat het u geen barst kan schelen, maar ik begin me toch zorgen te maken, zo met de winter voor de deur en amper mandarienen gezien dit jaar...strange.

10 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Ik heb er eigenlijk nog niet echt op gelet, maar dat komt vermoedelijk omdat ik de clementine boven de mandarijn verkies, wegens minder pitten en een smaak die mij meer ligt. Je hebt mij echter nieuwsgierig gemaakt en ik zal er de nodige aandacht aan besteden, want zulke dingen intrigeren mij.

Gnoerft zei

Damn, dak daar nog nie van wakker gelegen heb!

Cursief Huigje zei

kunnen we zo afspreken dat ik je een seintje geef wanneer ik me in de dichte omgeving van één of meerdere mandarijnen bevindt? OK?

Young Crazy Fool zei

Hmmm, ik besef opeens dat ik niet eens weet wat het verschil is tussen een mandarein en een clementine.

gypsy_eyes zei

@smiling cobra: heel goed mogelijk dat ik er over gekeken heb hoor, ik jaag mij altijd op in de winkel...

@gnoerft: "vree goe mogelijk dat het u geen barst kan schelen"
... en binnentrappen maar :-)

@cursief huigje: dat wordt ten zeerste geapprecieerd! als het moet ga ik tot in berlare voor mijn eerste mandarijn van het jaar :-)

@young crazy fool: maar allez, da's toch gemakkelijk: mandarijnen zijn het lekkers! al is dat natuurlijk een beetje subjectief...

Sir Robin zei

Ik heb me ooit eens ziek gegeten in mandarijntjes. Sindsdien eet ik er wat minder van.

In tegenstelling tot onze lachende cobra verkies ik toch mandarijntjes boven clementinen.

coindupierre zei

Ik ben zeker dat ik van de week ergens op tv het verschil heb horen uitleggen tussen beide. Maar ik ben het vergeten. Ik weet enkel dat alle clementines mandarijnen zijn maar niet omgekeerd.
In ieder geval voor mij zijn clementines maar van die miezerige kleine knolletjes met een zielig flinterdun pelleken. Mandarijnen rulen big time!

coindupierre zei

mmm, it is me, the artist formly known as pierre du coin. I'll be back in full force. De sleutel ligt bij gmail of zo.
* coindupierre knijpt al vloekend een clementine plat*

Lou zei

Het ligt niet aan uw zicht: zelfs Sinterklaas bracht van't jaar uitsluitend clementinnekes! Stel u voor: Sinterklaas!! Dat is dus wel de man die er tot vorig jaar steevast in sloeg om als eerste, voor de lange verschrikkelijke winter een stevige hoeveelheid vitaminen in de hoedanigheid van kwaliteitsmandarinnekes in mijn fruitschaal te keilen é. (Voor schoenen zijn we een beetje te oud geworden).
't Zou mij niets verbazen als ook dat met de opwarming van de aarde te maken heeft. Dat ze alleen nog maar in Scandinavische supermarkten voorkomen ofzo.

gypsy_eyes zei

@sir robin: tis zoals coin zegt, mandarienen roelen!!!

@coindupierre: ma goed dat ge het zegt, ik had u anders niet herkend!

@lou: dan vind ik het onbegrijpelijk dat daarover nog geen rel ontstaan is! allez sinterklaas zonder mandarienen!