22.3.07

bleitmuil

de beelden van de massale trouwpartij gisteren in sint-niklaas. en dan vooral die met allemaal contente mensen, collectieve knuffels, liefde, kussen. de overduidelijke overdosis aan goede wil en hoop die van het scherm spettert. meer heeft gypsy soms niet nodig om haar ogen uit te bleiten. vanavond maar beter niet naar dit program kijken.

8 opmerkingen:

Tjoff zei

Amai, precies nogal een gevoelig typken.
Het siert je, het maakt je menselijk.

Smiling Cobra zei

Het weze mij vergeven, maar ik vond het hele gebeuren nogal geforceerd. Ik kan niet zeggen dat het mij naar de strot greep, want ik werd er eigenlijk warm noch koud van. Men kan op de vingers natellen dat men daar politiek garen zal van spinnen en dan hoeft het voor mij niet.

gypsy zei

@goh tjoff, ik weet niet of dat zoveel over mezelf vertelt, behalve dan dat ik soms in vree melige buien kan zijn :-)

@smiling cobra: tja je hebt helemaal gelijk hoor (kijk hier maar)

de truuk die het em altijd doet bij mij is een bende gemobiliseerde, contente mensen bijeen

Alcyon zei

Ik kan niet geloven dat Van Bellingen dit organiseerde om er politiek beter van te worden. Het was gewoon zijn positieve reactie op een racistische daad. Als het nadien aangegrepen wordt door andere politici, dan zijn dat opportunisten die hun kans ruiken, en daar heb ik het ook niet zo op. Maar Van Bellingen zelf? Naah.

gypsy_eyes zei

@alcyon: inderdaad! vandaag stond dit in ds:

Wouter Van Bellingen (Spirit) is bijzonder boos. [...] Gisteren bombardeerde het regionale tv-station TV Oost hem tot de Spirit-kandidaat op de vijfde plaats voor de SP.A/Spirit-kamerlijst in Oost-Vlaanderen.

,,Dat is voorlopig niet aan de orde. Ik heb nog helemaal geen beslissing genomen, en laat me zeker niet door de SP.A dicteren of ik al dan niet op die lijst moet. Dit is echt een schande, want zo bezoedelt men de organisatoren van het massahuwelijk, alsof dat gewoon een politieke stunt was’’, zegt Van Bellingen.

jammer dat er na zoiets moois (melig zo u wil) toch weer een polemiek moet ontstaan...

mamaaken zei

ja, ze heeft da van haar ma ...en tja, al kan je dan beginnen redeneren van wie gaat hier allemaal "politiek garen van spinnen" ... soit, het is dan maar zo; dat moment hebben toch een groot aantal koppels genoten van de liefde ; toch schoon?

schvdr zei

Ach die politici; allemaal uitgekookte dummies die hun vel zouden verkopen om op tv te komen (de beschamende vertoning gezien van leterme en consoorten bij Debby en Nancy?) Maar goed: geef het volk panem et circenses en laat ons aub onze zakken vullen zei Caligula 2000 jaar geleden.Iets veranderd?

gypsy_eyes zei

@mamaaken: gij versta mij :-)

@schvdr: allez allez, ge kunt het zo bekijken maar ge kent mij intussen beter dan dat. ik weiger pertinent om 'politiek' en de 'politiekers' per definitie als slechts en doortrapt te interpreteren.

wat je daar zegt over brood en spelen kan allemaal wel zijn, maar m.i. is dat hier volledig naast de kwestie. heel den cirque der rond: i couldn' care less.

voor mij tellen: de 1200 overblije gezichten, de symboliek, de massa aan gemobiliseerde mensen die neen zegt tegen racisme, en zoveel meer positieve dingen.