12.3.07

meeloper

over mijn meeloper-schap heb ik goed (2x) en slecht nieuws (1x) te melden. het goede nieuws is dat ik niet opgeef. ha! de voorbije drie lessen -d.i. intervaltraining van tien-twaalf-twaalf, vijftien-vijftien en tien-twintig minuten- zijn gezwind uitgelopen. nog 2 keer evy te gaan, en dan zijn we klaar voor de vijf km. yiha!

gezwind is evenwel niet geheel het correcte woord. het slechte nieuws is immers dat mijn lijf precies een beetje mismaakt is (excuus lieve ouders van me, maar er is wel iets van aan). het is te zeggen: zo vanaf les numéro tien begon deze lol van dat lopen een ware marteling te worden. niet zozeer conditioneel, wel fysiek: pijn aan de linkerknie en heup -ik wist dat die plets aan veertig per uur me ooit duur te staan zou komen. en ook, met twee tantes, een vader en opa die voorzien zijn van heupprotheses zou er wel iets genetisch aan de hand kunnen zijn. oh en fan en zijn birminghamgeval maken dat plaatje natuurlijk compleet. niet dat de toestand van zijn en mijn heup veel met mekander van doen hebben...

fieuw, ik wijk helemaal af. mijn knie&heup in combinatie met dat start2run gedoe dus. wat ik wilde zeggen is dat ik mijn ding niet langer langs straat, op de macadam kan doen. no way dat ik nog op verharde ondergrond loop. zulks staat garant voor een pijn, gemank en een toch wel heel fout gevoel tijdens en achteraf.

dan maar nog een beetje goed nieuws er tegenaan kletsen. dankzij die zever hierboven ontdekt: de damvallei - een klein domein, uitgebaat door natuurpunt. het toerke rond de kreek is 1,8 km en ik loop/strompel er momenteel drie naeen uit: hoera! kijkt en zie uw ogen uit. het is waar wat ze op de site zeggen: in het echt is het nog schoner. en gypsy, die wordt helemaal content én melig van al die schoonheid zo dicht bij huis.

4 opmerkingen:

yab zei

Lopen als je last hebt van je gewrichten is niet bepaald aan te raden. Als het pijn doet, dan ben je niet goed bezig. Ben je al eens naar de dokter geweest hiervoor? Misschien helpt een steunverband. Of misschien kan je ipv lopen, beter zwemmen.

Tjoff zei

'k Heb ook wat last van m'n kniëen gehad.
Als je te intensief verderdoet, kan het zijn dat je binnen de kortste keren met een iliotibiale frictie zit.
Oefeningetjes met gewichten, stretchoefeningen en dat allemaal ter versteviging van de kniespiertjes.
Veel trappen doen en daarbij telkens 1 of 2 treden overslaan kan ook helpen.
Als je achteruit een trap af kan gaan zonder pijn in de kniëen, ben je goed bezig, anders ben je op weg naar een blessure.

Alcyon zei

Ja, kijk maar eens op de blog van Koen Fillet (wel eventjes terugbladeren). Pijntjes als je loopt, is ergens wel normaal, dacht ik daar gelezen te hebben. Maar 't mag niet overdreven zijn.

>> tjoff: hmm, die tips ga ik ook toepassen, denk ik.

gypsy_eyes zei

@yab: door toestanden met mijn voeten, doe ik al jaren niets anders dan zwemmen en fietsen... nu ik eindelijk loop is het dit. ik ben al aan het dimmen hoor (2keer per week i.p.v.3keer) en op de zachte ondergrond lijkt het beter te lukken... maar idd, ik ga binnenkort naar een specialist.

@tjoff: merci voor uw tips!! dat van de trappen ga ik zeker eens uittesten.

@alcyon: jamaja ik ben niet aan het trainen voor de marathon hé :-). mijn hoogste doel is 5km aan één stuk. redelijk frustrerend, want conditioneel denk ik dat 10 à 15km op termijn haalbaar moet zijn.