7.3.07

het is eigenlijk uit zelfbescherming

om een lang verhaal kort te maken: gypsy heeft nogal wat neigingen tot verslaving, en de teevee is maar één zo'n gevarenzone. vandaar dat zij al een jaar of tien kabel pertinent weigert. zo ook die keer toen ze ging samenhokken met fan. het staat geboekstaaft als de eerste huiselijke ruzie, en ze woonden nog geeneens samen toen.

enfin. hoewel ze het allemaal als bucht beschouwt, durft zij dus al eens haar tijd te verdoen met kluchten als temptation island, buren, thuis (want ja, verder dan één en canvas reikt de kennis momenteel niet). oh jawel zelfs met het gruwelijke days of our lives -tijd verdoen welja, want hoe fuckin' traag gaat dat niet daar in salem? een tweede reden voor die halstarrige weigering, is de afstomping die binnen de kortste keren optreedt: programma's of reclames die ze nu hallucinant slecht en degoutant vindt, zal ze na een zeer korte incubatieperiode zonder meer slikken. zover zijn we mee.

al enkele jaren neemt de schoonmoeder (bij deze dank u zeer, v.) kwa-li-teit-series als lost, 24 (kiefer, i love you!!!) en nu ook heroes of azo iets op. af en toe sijpelt er dus wel wat binnen. en nu we nog niet helemaal afgestompt zijn, toch dit over de reclame van tegenwoordig. kreeg ik gisteren te horen "een wc-pot vertelt iets over uzelf!". een niet mis te verstane boodschap is dat: haal maar rap de verfrisser van X in huis, of ge zult helemaal versleten worden voor vuile taart! beste vrouwmens, als u er nu niets aan verandert, zullen u en uw smerige wc-pot gespreksonderwerp numéro uno zijn bij uw vrienden, kennissen, familie, buurt, parochie en omstreken. en dat willen we niet, toch?

en ik die dacht dat een wc-verfrisser niet meer was dan dat. zat ik er effe helemaal naast.

7 opmerkingen:

Tjoff zei

TV is puur tijdverlies. Vreemd gedoe eigenlijk die reality dinges. 'k Heb er nooit van gehouden.

Series zoals Lost e.d. zijn wel interessant daar het ontspanningsgehalte enorm hoog ligt en 't is tenslotte geen goedkope reality-tv brol.

Nog zo van die verslavingen of neiging-tot-verslavingen?

pironik zei

dat van die neiging tot verslavingen, same here.
en oh boy, is dit het moment waarop ik moet toegeven dat ik na 30 jaar ofzo (ahum) nog steeds een keer of twee per week naar neighbours kijk?

Filia Solis zei

Nog een geluk dat je dan toch af en toe eens TV kijkt. Zeg nooit zomaar wc-verfrisser tegen een wc-verfrisser, hij kan je leven redden ;)

pierre du coin zei

Amaai, zo sterk om geen kabel te nemen. Wij hebben dat ook overwogen. We hebben ook ooit overwogen de tv in den bureau te zetten zodat je speciaal naar boven moest om te kijken ipv hem automatisch aan te laten staan. Ja, wij wegen veel over.
ps. 24, lost en prison break rulen zwaar.
@ pironik: ik herinner me nog de allereeste uitzendingen van neighbours met Max, Eileen, Desmond, Daphne the stripper... Ja, those were the days of our lives.

gypsy_eyes zei

@tjoff: ivm die andere verslavingen. laten we het houden bij een neiging tot alles-of-niets toestanden

@pironik: der-tug?!? excusez-moi hé, maar ik was er helemaal van overtuigd dat gij jonger waart dan mij. weet ook niet waarom. en ja, in uw verhalen herken ik me soms wel, zeker wanneer ge het hebt over food and drinks

@filia sofia: één groot probleem, ik weet nemeer welke verfrisser dat juist was die mijn sociaal leven kan redden :-)

@pierre: we zijn bijna aan het plooien hoor. met de afschaffing van de antenne voor de deur, gaan we heel waarschijnlijk de kabelaanluiting in melle houden. pfff. ik ben me al helemaal mentaal aan het voorbereiden, maar vrees er een beetje voor... vitaya, vijftv, here i come :-)

pironik zei

dat "jonge twintiger" op mijn blog dat is maar om jonge kiekskes te lokken he. lol :p neeneen,
dat dertig was maar bij wijze van overdrijving. in elk geval zowat sinds het vroegste der tijden.

gypsy_eyes zei

@pironik: shit maat, nu hebt ge mij helemaal gelokt, want een kieken dat ben ik wel. mmm ja, gij met uw 'verwrongen waarheden' ook. ik had het kunnen weten :-)maar euhm, zo moet het zijn.