2.6.07

over overslag

nog eens over overslag, het dorpje dat wij passeren wanneer wij asperzen gaan eten. je keert terug met een halve indigestie en passeert eerst de hollandse helft, eens de hoek om sta je alweer in belgenland. en dat is elk jaar weer een ware confrontatie is met onze eigenste ruimtelijke ordening.

zag je nog net aan nederlandse zijde hoe alle gevels mooi afgemeten, en even hoog/diep op mekaar volgen, hoe de dakgoten van de kleine huizen gelijkvormig zijn. op de macadam valt werkelijk niets aan te merken. daar om de hoek is het eerste wat je ziet bord met jupiler op -één dat scheef hangt. het zijn plots allemaal huizen die schots en scheef nevenst mekaar staan. koterijen in overvloed. en de weg die wordt iets hobbeliger... ok ok ik overdrijf een beetje, maar toch is het elke keer weer genieten van die typische imperfectie.

8 opmerkingen:

pierre du coin zei

En de opgeklede landbouwers mét klompen zijn de hollanders zeker ;-)

pironik zei

je herkent het idd onmiddellijk en het beetje scheef is altijd een beetje thuiskomen. wat niet wegneemt dat ik onze ruimtelijke ordening een ramp vind.

korte j zei

wat deden jullie daar zo gevaarlijk dicht bij terneuzen?
ik post hier genen reply enkel en alleen voor deze flauwe opmerking neenee, ik moest gewoon iets hebben wat op het laatste bericht aansloot om vervolgens iets veel belangrijkers te melden. het is eigenlijk een verhaal
het verhaal neemt zijn aanvang vandaag op mijn kamer (om de spanning te verhogen en omdat het nog maar net gebeurd is vertel ik het in de tegenwoordige tijd)
ik zit hier dus eenzaam in mijn kamerken geschiedenis van de stedenbouw te leren tot ik plots geritsel hoor uit het raam. ik kijk door mijne velux en wat bespeurt mijn arendsoog? die brakken van iernevenst die jullie ex-stulpje hebben overgenomen staan daar nu toch wel uwen vroegere patio slash bbq place to be om te spitten akkerdjie! al uw schoon werk van verleden jaar. ze hebben alleen diene grootste struik onaangeroerd gelaten. ik mag er niet aan denken wat er moest gebeurd zijn me uwe tuinkabouter moest ge hem hebben laten staan! de heer des huizes staat daar in zijn marcelleken en zijn teenslippers naarstig den tuin om te ploegen en plots stoot hij op iets, wat zou dat kunnen zijn. hij roept er even mevrouw met de teenslippers en de hark bij die de zaak harkgewijs verder onderzoekt. en jawel hoor, de beerput. beetje anti-climax, maar toch, zo'n geoliede graaf en harkmachine dat die twee vormden. ons moeder was er intussen bij komen staan. we wachtten nog even in de hoop dat er nog iets spannends ging gebeuren (de combinatie schop-hark-teenslippers leek ons wel enig potentieel te hebben) maar niets van dat. dan maar weer naar de cursussen.
het leven der anderen, werkelijk ales is boeiend in tijden van exames

Young Crazy Fool zei

Ah, de typisch vlaamse koterijen. Hoe kan je daar nu iets op aan te merken hebben?

gypsy zei

@pierre: dat spreekt ;-)
(merci voor het vree wijze stokje!)

@pironik: mja, ik vind het hier vooral te vol staan, te veel zotte verkeerssituaties ook... daar hebben ze in overslag geen last van hé.

@kortje j.: ah ja, asperzen eten hé. zijt gij misschiens aan het solliciteren voor een gastschrijversschap? uw anecdotes zijn voorwaar spannend en intrigerend.

@wim: ik alleszinds niet!

shining cobra zei

Ook op hun fietspaden mogen we best wel jaloers zijn.

gypsy zei

@beste mr. shinging cobra, die naam van u brengt mij in de war. maar wat u zegt over die fietspaden is helemaal waar. welgekomen op mijn blog.

Anoniem zei

proclaimed most of the people repayment the lending products when they're due not to mention with out fines
A respected credit debt good cause can expect the numerous persons embracing these individuals intended for support across payday cash loan credit card bills to 2x the. credit card debt a good cause says near have used any cash advance, huge appeal to borrowing products this coming year. The actual charitable organisation states a couple of years back the amount of buyers with them was basically insignificant.
pożyczki ranking banków
pożyczki w 15 min
pożyczka na dowód
tutaj
pożyczka przez internet od 18 lat

http://szybkapozyczka24.info.pl
http://pozyczki-prwatne.net.pl
http://pozyczkanadowod24.com.pl