5.6.07

stokje

ewel ewel, dus gij peist dat ik ergens ceedee van take that liggen heb? 't is proper. neen jong, niets van dat... voor de goede verstaander: bij dit stokje wordt gevraagd naar de eerste single, elpee en ceedee. ofte, memories overload.

eerste single: ik herinner me niet dat ik ooit een single gekocht heb. zag daar zo het nut niet van in. nu nog niet eigenlijk.

mijn eerste affiche kan ik me wel zo voor de geest halen. we spreken anno 1984 en op het nos-journaal wordt de split van doe maar aangekondigd. grote paniek, zo mogelijk een nog groter drama. en gypsytje maar bleiten. daarop gaat de mama op zolder in haar oude joepies snuisteren tot zij een poster van dit illustere viertal vindt. de bewuste affiche heeft nog jaren boven mijn bed gehangen, dat is tot mijn gedwongen verhuis naar de zolderkamer (wegens geboorte korte en lange j.).

eerste elpee: michael jackson! thriller! we spreken anno 1985 en gypsy ontdekt haar eerste plaat. het is te zeggen, vindt haar eerste plaat in de collectie van de mama. omdat platen draaien te lastig was (lees: omdat ik met mijn fikken van de platendraaier moest blijven), wordt de plaat op cassette gezet. en dat cassetje zal zo ongeveer kapot gedraaid worden op mijn realistic recordertje -een spel dat ik die mooie tijd zowat overal meegezeulde (cfr. ipod vandaag). de plaat hield ik om naar de schoon prentjes te kijken... u kan zich voorstellen dat mijn fantasie serieus op hol sloeg bij die foto's van michael + bubbles + zijn leeuwtje.

oh en ik was zelfs zo nen die hard fan dat ik om nen t-shirt gezaagd heb. uiteindelijk kon de papa het niet meer aanhoren en heeft hij er eentje laten drukken op de markt van zelzate... om het compleet te maken, pikte ik af en toe de gigantische jaren '80 zonnebril van de stiefpa in. vergeet niet dat we toen midden in de playback rage zaten hé. ik ben er nog altijd van overtuigd dat ik de meest geloofwaardige mini-look-a-like van het westelijk halfrond was.

mijn eerste ceedee moet ik zo ongeveer in het eerste middelbaar gekocht hebben. wij hadden toen nog geen ceedeespeler in huis, maar toch was daar al die voorliefde voor een andere krullenman: lenny. tegen dat ik eindelijk een ceedeespeler bijeengespaard had, was ik al lang over lenny en zijn let-love-rule-and-god-is-wonderful-gezever heen en zat ik midden in mijn iets duurzamere jim-periode.

ahum. genoeg nostalgie. dit stokje geef ik graag door aan yab (omdat wij totaal niet compatibel volgens last.fm), pironik (omdat onze compatibiliteit daar 'super' is), en élise (simpelweg omdat ik geen flauw benul heb van haar muzieksmaak en wel benieuwd ben).

7 opmerkingen:

maarten zei

Euhm, 'k had jou ook het stokje doorgespeeld! :-)

gypsy zei

@maarten: ewel ja, ik heb het sjust ontdekt... had het dus al ietske eerder van pierre gekregen. maar bij deze toch merci hé (vond dit een wijs stokske)

pironik zei

aah, gypsy als michael jackson :D
als bart kaël volgend jaar terug komt met de playbackshow dan schrijf ik u in :p

pierre du coin zei

ps. Dat is nog een mooie extra voor de stok, van die platenkast van je ouders. Ik vond daar boudewijn de groot en abba!

gypsy zei

@pironik: goh, mocht henny huisman nog terugkomen...

@pierre: ah ja, ik heb zelf nooit platen gekocht hé. da's van voor mijnen tijd.

Al Qeitel zei

Ik mis nog steeds de rake boodschappen van Doe Maar.

gypsy zei

@al qeitel: maar die heb ik pas achteraf begrepen hoor. indertijd broebelde ik maar wat mee.