8.6.07

thuis

deze ochtend gaat de bel. ik rep me naar beneden en zie mijn intussen bekende postbode staan. zegt die: "ah t.-tje, ge zijt thuis."

schitterend toch? wonen we nog maar een maand of wat in melle en spreekt de postbode me al bij mijn voornaam aan. in 't verkleinwoord dan nog. dat ik er zelfs een beetje opgefokt geworden van ben. zo wijs.

5 opmerkingen:

Young Crazy Fool zei

Daar zou ik nu ook gelukkig van worden. Ik vind het ook fantastisch als ze mij in een winkel bijvoorbeeld met mijn voornaam aanspreken.

pironik zei

volgens mij probeerde hij je een dreupel te ontfutselen ofzo.

winkelbediendes die je kennen, allemaal fijn hoor, maar ik vind het bijvoorbeeld wél een beetje gênant worden als de madam van de frituur nog voor ik iets kan uitbrengen zegt: een kleintje met joppie en een lookworst gebakken zeker?

gypsy zei

@young crazy fool: idd, het maakte echt wel mijn dag.

@pironik: oe dat vind ik ook ambetant. want ik ben dan zo een lafbek die niets anders meer durft te kiezen... (en ja onze postbode ruikt soms al een beetje naar de druppels)

Christophe zei

Toch opletten hoor met postbodes ;)

@pironik: of ook , als je voor het eerst je stamcafé binnenkomt met je nieuwe vriendin en dat de patron zegt : Een halve liter bier zeker voor jou (of nog beter, het zelfs niet zegt maar die daar gewoon al neerzet ;) )

gypsy zei

@christophe: slechte ervaringen mss met eeklose postmannen ;-) (ik ben ook van eeklo!)

welgekomen op mijn blog!