11.6.07

*zucht*

zijn daar nog mensen die zich vandaag niet bepaald goed voelen bij het land waarin ze vandaag wakker geworden zijn? belgië is een democratie, ja. ik mag dan al rood-groen gezind zijn, ik sta open en ben op sommige vlakken te vinden voor een andermans visie of die nu liberaal, vlaams of christen-democratisch is.

maar dat een oerconservatieve partij als de cd&v zo overweldigend wint onder het mom van verandering, gaat er bij mij niet in. we spreken van een cd&v die teert op boutades als de walen zijn de dom om te vlaamsch leren, en een ruziemaker als de crem als boegbeeld heeft. zo een partij vind ik overigens niet zo diepchristelijk. waarden? naastenliefde? respect? kunnen jullie mijn geest verlichten? ik heb er niet zo heel veel van gemerkt in de voorbije campagne.

en een lijst dedecker heeft zijn bestaansrecht ja. maar dat rechtse populisten winnen op de kap van progressief blauw en rood -en niet op de kap van die andere, wel heel rechtse populisten, begrijp ik ook niet. wat ik nog minder begrijp is waarom paars zo zwaar afgestraft moest worden. afstraffen, alleen het woord al. zijn de ministers stout geweest misschien?

het enige dat ik zie is dat we helemaal terug bij af zijn. maar dan wel helemaal. en dat ik mijn hart vasthoud voor gezever over ethische kwesties, oeverloos communautair gezwets en harde woorden in discussies over migranten. (mja, milieubeleid zal er wel niet aan te pas komen zeker?). ik had nooit gedacht dat ik het ooit met bart somers eens zou zijn, maar hij heeft gelijk: we gaan verhofstadt nog serieus missen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

net wat ik dacht T., toen ik vanmorgen mijn oogjes open deed... wakker worden in een rechts, conservatief, christelijk land (of zo voelt het toch even aan).. wat doe ik hier dan eigenlijk?.. diepe,diepe, diepe zucht.. maar ik (en 'we') ga er alles aan doen dat die pipo's wél een milieubeleid gaan voeren.. t gdvrdme hard nodig als we hier nog kindjes willen krijgen hé...

x helena

yab zei

Om je een beetje gerust te stellen: we zijn vandaag in exact hetzelfde land wakker geworden als gisteren.

Lou zei

Dat 'afstraffen' vind ik allemaal een beetje overdreven. Blijkbaar zijn er nog weinig mensen die ideologisch stemmen. Heel wat oud sp.a-kiezers blijken hun heil te hebben gevonden bij een andere partij. Zijn die daarom allemaal tégen de socialisten? Dat geloof ik niet. Ze zijn gewoon meer te vinden voor iets anders. Concreet kan je bij verkiezingen nergens tegen stemmen. Wel ergens 'niet voor' stemmen. Een wezenlijk verschil.

Overigens heeft de CD&V een traditie hoog te houden inzake vallende regeringen. Niet dat ons land daar beter van wordt natuurlijk. Maar volgens mij duurt het niet lang meer of er zijn weer verkiezingen.

ja, tarara zei

"*zucht*"

Vlaanderen blijkt inderdaad rechts en nationalistisch gestemd te hebben. Het tweede vind ik op zich nog erger dan het eerste.

In elk geval ziet het er naar uit dat we weer maanden zullen verliezen met communautair gezwets, terwijl de echte problemen rotten.

"*zucht*"

gypsy zei

@helena: ik hoop het echt, dat groen&rood vanuit de oppositie toch hun stempel zullen kunnen drukken.

@yab: uiteraard. alleen uitte ik daarmee mijn vrees voor de richting die we in vlaanderen uitgaan, nl. terug naar af. maar ik ben al over de grootste teleurstelling heen, en hoop nu vooral dat ze daadwerkelijk 'degelijk(er)' zullen besturen...

@lou: da's inderdaad een belangrijke nuance. eigenlijk zou ik soms graag mijn stem willen uitbrengen tegen bepaalde partijen...

@ja, tarara: mijn punt ook, van die echte problemen. maar zoals ik hierboven al zei: het enige dat we nu kunnen doen is afwachten en zien wat het geeft...

(oh en welgekomen op mijn blog!)