5.1.07

meeloper

wat nu volgt is een beetje van een belachelijke mededeling. niet zozeer de mededeling op zich, maar vooral de aard van de boodschap is dat. die heeft namelijk betrekking op één van mijn goede voornemens. en de eerste week van januari lopen stoefen over hoe goed het niet gaat met uw goed-voornemen is redelijk not done, vind ik. allez ja, toch zeker met het oog op de volharding en het slagen ervan... soit, bij deze mijn allerpersoonlijkste disclaimer van-kom-mij-achteraf-niet-in-mijn-gezicht-uitlachen a.u.b. maar het zet ons wel onder druk, en dat is nog zo slecht niet.

waar het over gaat? de kilo's, hé.

moet u weten: gypsy is een absolute ramp op vlak van diëten. daar moet ik nog niet eens aan proberen denken, of ik krijg al een onweerstaanbare drang naar het vettigste dat er bestaat. ik leef evenwel nog altijd in de veronderstelling dat ik min of meer mag blijven eten wat ik wil, zolang er maar bewogen wordt. optie b dus. me al fietsend door het leven sleuren doe ik al, maar daar vermagert een mens kennelijk niet erg snel/veel van. zwemmen is te omslachtig. volley en squash doe ik heel graag maar veel te weinig, ook al wegens omslachtig.

de gruwelijke conclusie: haal die loopschoenen vanonder het stof, gypsy! (god knows hoe hard ik lopen-om-te-lopen verfoei)

zo gezegd, zo gedaan. gezien de totale mislukking van de vorige poging -al moet hier ook gewezen worden op een verzwikte enkel- hebben we er dit keer een extra hulpmiddel bijgehaald... tatarara.... de start-to-run podcast met evy! daarmee is het helemaal officieel: gypsy is ne meeloper.

hoe het gaat? veel beter dan verwacht eigenlijk. geen rode tomat-toestanden, ook is er veel minder van dat luid en schaamtelijk gehijg te horen dan bij de vorige poging. wat ik wel weer doe, is strompelen in plek van lopen -zouden de passanten doorhebben dat ik weldegelijk aan het joggen ben?, vraag ik me soms af. maar kom, we hebben les 2 zopas uitgestrompeld en we voelen ons fantastisch goed met onszelf. die podcast werkt! vreselijke muziek, dat wel.

10 opmerkingen:

Gnoerft zei

zin om mee te strompelen in de 20km van bxl? Ik zie da wel zitten (trainingsschema'ke te vinden op http://www.20kmdebruxelles.be/20km/images/trainingnl.pdf)... Ge ga der dan wel nie geraken me evy (heb da ff bekeken, 60 lessen om 10km te lopen...
Ik know, way too crazy, maar nen mens moet zichzelf verplichten tot eea en zichzelf een onmogelijk doel voor ogen stellen om toch maar terug de shape en conditie van in de jonge jaren terug te halen...

pironik zei

olé, goe bezig!

Smiling Cobra zei

Goed begonnen, is half gewonnen. Ik wens je toe wat ik zelf ontbeer: doorzettingsvermogen.

schuunzusje zei

Ja... ik ken dat... die kilo's... echt een pest! En terwijl je tegen ze vecht, denk je 'was ik gewoon maar content met mijn body'. Nie gemakkelijk! Een keuze tussen afzien (en een paar kiko minder) of genieten (en een dikkere kont...). Ik maak het dagelijks zelf ook mee!
Een tip (van een ervaringsdeskundige): laat je eens goed besmetten door iemand met buikgriep of iemand met 4 angines op een maand tijd. Heel pijnlijk allemaal... maar... Ik zweer 't je: de kilo's vliegen er vanzelf af! Toch maar niet zeker hé?!?
Toch veel succes met je loopproject!

Lou zei

Uitlachen? Geen betere manier om te starten met lopen dan met Evy. Ik ben indertijd wel ineens met les 18 begonnen, maar dat was geen goed idee (o:
Tot op de 20 km van bxl?

gypsy_eyes zei

@gnoerft: ola ola, laten we eerst die 5km in 27 lessen afhandelen :-) en ook eens zien of mijn gewrichten het uithouden. 20km, euhm ik denk dat ik dan *dood* zou zijn.

@pironik: merci! maar gij precies ook, daar in de bossen :-)

@smiling cobra: je hebt het goed begrepen. doorzettingsvermogen is wat ik nodig zal hebben.

@schuunzuster: hey!!!!! gelukkig nieuwjaar hé :-) drie toezen krijg je morgen. we zullen dan ongetwijfeld uitgebreid over dit onderwerp palaveren :-)

@lou: goh de 20 van brxs. never say never, maar ik denk het niet eigenlijk. zijt gij dan zo nen jogger geworden door evy en haar podcast?

no butterfly zei

dit wil ik nu ook proberen, allez als ik die dingen op mijn ipod krijg...

gypsy_eyes zei

@no butterfly: whiii nog eentje!! valt echt mee hoor. is wel drie keer in de week. kan je hier downloaden. en patricia, welgekomen hé!

pierre du coin zei

wauw, er wordt hier nog wat afgelopen de laaste tijd. Ik ben een jaar geleden gestart met start2run. Met wisselend succes blijf ik lopen, en verdomme die 20 van brussel gaan eraan geloven dit jaar.

gypsy zei

@pierre du coin: jup, we zijn allemaal meelopers! veel succes met uw ambitie van de 20km hé. (overigens, excuus voor het geklungel op uw blog)