25.1.07

vraagje

is er een diëtist in de zaal? het zit zo. sinds een drietal weken loop ik gezwind mijn lessen uit, squash ik eens per week, en zit ik gemiddeld een half uur per dag op den vélo. mijn eetpatroon is licht gewijzigd, in die zin dat ik minder vetten/suiker, en meer groenten/fruit naar binnenspeel.

kan iemand me uitleggen hoe het komt dat ik geen enkel grammetje afgevallen ben?

in mijn nadeel spreekt dat ik nog altijd bij en tijd stond een glazeke (of meer/te veel) alco nuttig, en (te) regelmatig mijn buikje 's avonds laat vul. enfin, het doet er niet zo heel hard toe. de sportiviteit doet me deugd, en da's het belangrijkste momenteel. het is alleen dat ik me afvraag of mijn lijf sinds de rookstop enkel nog 'verdikken' verstaat, en even vergeten is dat daar ook zoiets is als 'afvallen'. mocht iemand weten waar het magische vermageringsknopje zich doorgaans bevindt, houdt u dan vooral niet in het te vertellen. ik begin namelijk te geloven dat het mijne op *uit* staat.

12 opmerkingen:

Sir Robin zei

Ik ben zo'n 12 kilo bijgekomen op twee jaar tijd, door onregelmatig te eten en vooral 's avonds laat nog zware maaltijden tot mij te nemen.

Dat, gecombineerd met een verminderd bewegingspatroon heeft me die extra kilo's opgeleverd. Ondertussen zijn er daar weer twee van verdwenen, door regelmatiger en 's avonds vroeger te eten.

Snoep en suikers kan ik nog steeds niet laten en meer sporten doe ik ook niet ...

no butterfly zei

Ik heb ooit gelezen dat mensen die sporten meer eten met als argument "ik sport dat er toch af..." Zeker opletten wat je 's avonds eet.

Los daarvan: spieren wegen meer dan vet, je zou dus ook je omtrek moeten meten.

maarten zei

Patricia is me voor, maar idd: spieren wegen meer dan vet. Dus... om minder te wegen moet je minder...euh...sporten :-)

Alcyon zei

Amai, ge hebt tien keer meer beweging dan ik precies!
Als ik terugkom van het lopen, heb ik honger en sla ik nog wat snoep in mijn klossen... Dat helpt ook niet natuurlijk.

@ Maarten: was het maar waar...

Smiling Cobra zei

Wel, ik weet het eigenlijk niet hoe dat zo komt. Ik heb een vriendin die diëtiste is en die zich voortdurend met mijn eetgewoonten wil bemoeien. Ik val enkel af als ik haar raad in de wind sla.

pierre du coin zei

Volhouden meid! De trainer zei bij ons dat als je gaat lopen je weldegelijk afvalt maar dat er spieren voor in de plaats komen. Je weegt ongeveer hetzelfde, maar je kilo's zien er beter uit. Maar ik geloof als je dat wat combineert met gezonde(re) voeding je de resultaten wel zal zien.

gypsy_eyes zei

@iedereen: merci, merci voor alle tips, aanmoedigen, e.d.m.!

@sir robin: ik weeg ongeveer 10kg meer dan 10jaar terug, mijn gewicht is nog binnen de perken (bmi <25), maar moet nu toch actie beginnen nemen.

@no butterfly: jup da's de val waar ik mss ook in trap, zeker 's avonds laat... maar dat van die omtrek ga ik zeker doen!

@maarten: euhm dank voor de tip, maar ik ga het nog heel even zo proberen :-) en welgekomen!!

@alcyon: same here, geen snoep maar wel dingen à la boterham/kaas... eigenlijk is er enkel het lopen bijgekomen. dat ik gemiddeld half uurtje per dag fiets, komt omdat ik me het liefst van al per velo verplaats.

@smiling cobra: hihi, jij bent toch ook altijd de dwarsligger hé :-). zoals ik al zei: ik zweet het effe uit, het zal allicht iets zijn dat op de langere duur wel oplevert.

@pierre: merci voor de aanmoedigingen!! en ja, ik geloof ook dat het een kwestie van geduld is.

tvdv zei

Zeer efficiënte manier om op gewicht te blijven: mama worden (maar wel zien dat die zwangerschapskilo's niet blijven plakken uiteraard!) Een kleine brok van 9kg die nog niet mobiel is (alhoewel hij ondertussen uit eigen wil en op eigen kracht op zijn buikje en terug draait! I could not be more proud!!) die af en toe ne keer om 5u 's nachts wakker wordt en een ingebouwd wekkeretje heeft op 7u30 (elke dag, dus ook in het weekend!)... allemaal fijn voor de lijn!

gypsy zei

mja, ik geloof dat ik dat 'magische knopje' even laat voor wat het is :-). geen garantie dat je terug afvalt hé (zeker niet in mijn geval). seg, en hij kan hem al draaien en keren? wordt echt tijd dat ik het venteke nog eens zie hoor!

Young Crazy Fool zei

Misschien tijd voor een nieuwe weegschaal?

gypsy zei

@young crazy fool: of als het nog lang blijft duren: het spel buitenzwieren, dat kan ook.

Anoniem zei

Probleem wat het hem volgens mij inzit zijn 2 dingen

1. door sporten wordt meer spierweefsel aangemaakt. Dit compenseert de afbraak van vetweefsel

2. door veel fruit te eten krijg je ook meer suikers binnen. Dat is volgens mij ook niet ideaal