12.1.07

zucht

ik weet, ik weet, hiermee trap ik de deur wel heel diep in. en ze stond al rekkewijd open. toch moet en zal ik het hier effe uitschreeuwen: GULDER STOMME kloten.

wat hoorde mijn lodderig oor immers zopas op het radionieuws:"... de Verenigde Staten dreigen Iran en Syrië af..."

verder heb ik niets meer gehoord, wegens *compleet woest* van hier tot in Damascus over Teheran en weer terug tot in Gent. het werd even helemaal leeg en vol tegelijk in mijn hoofd. iets fysisch. concreter was het iets in de lijn van 'wit voor de ogen', maar dan aan mijn oren. was ik plots doof van colère geworden. kwestie van lodderige ogen en oren helemaal dooreen te halen. dat het laat is en ik moe ben.

maar we hadden het over de US of A, en m.b. over de Amerikaanse gezagsbekleders, die ik (net als 99% van de wereldbevolking) verwijt stomme kloten te zijn. jawel, mevrouw rice dat geldt evenzeer voor u. niets nieuws onder de zon, zover ben ik ook al mee. maar euhm, toch dit. als ge een rapportje bestelt, en als Baker en companie toevallig aanbevelen te communiceren, de dialoog aan te gaan met de landen waarvan sprake, dan bedoelen zij niet *niet* dat ge nog meer den gestampten boer (of ja, in jullie geval: den stoeren cowboy) moet uithangen hé. leg ze maar naast u neer, deze conclusies die even een sprankeltje hoop in mij deden opleven. stomme kalle die ik ben.

excuus voor mijn taalgebruik, proper nederlands is niet één van mijn specialiteiten, en zeker niet wanneer ik ziedend kwaad loop. of triestig.

8 opmerkingen:

Young Crazy Fool zei

Het is inderdaad een triestige zaak dat Amerika alles maar met harde aanpak wil bewerkstelligen en en communicatie beperkt tot een oorlogsverklaring.

Gnoeft zei

Damn right...
God bless???
Vanochtend gehoord op het nieuws dat de amerikaanse ambassade in athene zou aangevallen zijn met een raketbom, vond ik anders wel een giller (en gigantisch te verwachten).
Over up to date info beschik ik nog niet (aangezien ik tijdens mijn pauzes eerst de meest interessantste sites afspeur, en dan pas het nieuws lees).
't zijn een bende simpelaars!
BU ll SH it

schvdr zei

overschot van gelijk meiske; ik deel je gevoelens. Nog 2 jaar geduld voor ze mister nobody kwijtspelen.
En wij gingen op reis naar Syrië en Jordanië.

pironik zei

hola, een dulle kalle in actie :)
wanneer gaat daar aans goed aan den boom geschud worden in washington. zucht.

tdz zei

Volledig met je eens , gypsy. Ook ik had zin om de TV te slaan (meerbepaald het hoofd dat daarop verscheen)... Heb je trouwens Bush zien staan in zowat alle kranten vandaag ? Huilend op de begrafenis van een gevallen soldaat? Ik hoop dat hij 's nachts niet meer slaapt.

pierre du coin zei

Bush speelt alles of niets. 20.000 man extra, dus geen verhalen meer over vervroegde terugtrekking, maar 20.000 man extra en 180.000 man extra troepen in dienst in Amerika. En ondertussen nog eens een franke toot opzetten tegen Syrië en Iran. Shit.

Smiling Cobra zei

We kunnen wel kwaad worden, maar we doen er niks aan zolang onze gezagsdragers (??) in Bush zijn gat wonen, om het eens zonder bloemigheid in mijn woordkeuze te zeggen.

gypsy zei

@allen: telkens ik denk "het kan niet meer erger/arroganter", doen ze er nog een schepje bovenop; vandaar mijn frustratie/kwaadheid gisteren (en ook nu nog). maar allez, ik ben precies niet de enige.

@schvdr: syrië/jordanië, gewoon doen!!
@smiling cobra: da's ook waar. zoals die keer met verhofstadt die apetrots was dat hij met mister president een klapke gedaan had over de cours/velo's... te gek voor woorden.