26.1.07

u doet toch ook mee?

Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19u55 tot 20.00u ! ACTIE tegen de klimaatsverandering.

Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van deburgers tegen de klimaatsverandering !L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers :Gun de planeet 5 minuten rust! Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van19u55 tot 20.00u.Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie tebesparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling enopde noodzaak om dringend iets te ondernemen !

Waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologischeexperten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren! Wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van 's werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !

12 opmerkingen:

Alcyon zei

Als ik het niet vergeet...

schvdr zei

Heel positief dat er acties komen!Maar de zakkenvullers van de Wetstraat geven alleen maar om hun "postje", niet om de grote problemen, wees gerust.

Sir Robin zei

Quote: ...onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op...

Dat zal nogal moeilijk zijn als we het licht niet mogen aansteken.

pironik zei

sir robin heeft een punt :)
plezant idee trouwens.
en de dag erna is het LICHTmis...

gypsy zei

@alcyon: oh ja, eigenlijk!

@schvdr: en toch vind ik het een schoon symbolische actie. wat een ander/regering doet, kan me op zo'n moment geen barst schelen.

@sir robin/pironik: jup, knullig tekstje hé :-). staan enkele schrijffouten in ook; volgens mij werd het door franstalige vertaald...

Gnoerft zei

Dan sta je daar gezellig te squashen en doen ze het licht voor 5 minuten uit... Fijn!

Smiling Cobra zei

Voor zoiets ben ik te porren en ik zal dus meedoen. Baat het niet, het schaadt ook niet. Zolang we maar geen kaars voor het raam moeten zetten, want zo heb ik ooit eens een brandje gesticht.

tdz zei

Tja, en intussen klinkt de kritiek steeds luider dat er veel méér energie dan anders zal verbruikt worden door 5 minuten het licht uit te doen...
Naar 't schijnt stijgt het energieverbruik een heel stuk boven de gebruikelijke limiet als iedereen 5 minuten later gezamelijk de lampjes weer aanklikt (met als verklaring: het licht uitdoen & aansteken kost veel meer energie dan het gewoon 5 minuten te laten branden).

Nu ja, het gaat om het symbool en op die manier kan je elke actie onderuit halen...dus ook bij mij gaat het licht even uit.

Young Crazy Fool zei

Ook gelezen en ik doe ook mee, net als aan de oproep dat iedereen een boom moet planten om de global heating tegen te gaan. bij ons worden het er zelfs 6

gypsy zei

@gnoerft: shit maat, stel u voor.

@smiling cobra: oppassen hé!

@tdz: dan probeert een mens al eens iets te doen voor de duurzaamheid, het is toch altijd iets hé. maar kom, het is idd de symboliek die telt.

@young crazy fool: in feite, goed idee. gaan we ook doen in melle!

Nathalie zei

Hebt ge daar soms geen linkje van?

gypsy_eyes zei

@nathalie: morgen verschijnt er een artikel over op gentblogt.be. initiatief komt vanwege deze organisatie: http://www.lalliance.fr/