25.8.06

beck is dood, leve wallander

ik moet zowat alle wallanders verslonden hebben. na een geval of drie vond ik het eigenlijk welletjes geweest, maar dat was buiten de schoonma gerekend. zij koopt trouw elke nieuwe publicatie, om ze mij na haar goedkeurend oordeel in de handen te proppen, vandaar. en het is (ont)spannende literatuur, waarmee ik me op menig vakantie heb kunnen amuseren. vooral bloedstollende plots, maar ook ondoorgrondelijke karakters, hier en daar een maatschappij-kritische kanttekening; het passeert allemaal de revue in henning mankells schrijfsels. wat meer moet een mens hebben?
gisteren ontdekte ik dat wallander tegenwoordig ook een mens van vlees en bloed is, en vanaf eind september te bezien zal zijn op canvas. nu vraag ik me werkelijk af wat dat gaat geven op het kleine scherm . ik hoop alvast dat het in het zweuds te doen zal zijn.
zijn er trouwens mensen die zich beck herinneren? neje, niet de zanger, kommissar martin beck. die grumpy old man uit het druilerige stockholm, en oe, met als side-kick: stoere-bink-met-klein-hartje gunvald, mmmm. om maar te zeggen dat het een schitterende, beklijvende serie was en een hele verademing na pifpoefpaf gevallen uit de states. en nu hoop ik dus op meer van datzelfde bij wallander. we zullen zien, de donderdag, op canvas dus.

3 opmerkingen:

Smiling Cobra zei

Ik moet eerlijk, en waarschijnlijk tot mijn schande, bekennen dat ik nog nooit wat van Wallander gehoord had. Nu dus wel en louter uit nieuwsgierigheid zal ik donderdag eens kijken, zodat ik er voortaan over kan meepraten.
Nog bedankt overigens voor je vriendelijke boodschap in mijn gastenboek.

misel zei

't is zeker in 't zweeds te doen, want ik heb ook al een voorfilmke gezien. trouwens, ik heb de meeste afleveringen van beck nog ergens op video staan, dus als ge in een nostalgische bui zijt en nog ne keer wilt zwijmelen over gunvald: say the word (of anders: säg ordet).

gypsy_eyes zei

@smiling cobra: u dient uw simonne pas eind september, ergens rond de 20ste, op canvas af te stemmen hé. oeioei, ik hoop dat er geen
frustrerende tv-momenten van komen...
@misel: juij, ge hebt ze nog die video's. het toeval wil dat ik de gunvald een beetje begin te missen -laat maar komen die handel, oftewel: ORDET