2.8.06

hét onderzoeksproject

excuses aan lezers die dachten dat gypsy voor één keer iets zinnigs te vertellen zou hebben en het over de serieuzers zaken des levens zou hebben, in casu het werk. no-no, the d-word zal hier voorlopig niet veel aan bod komen. waar het wel over gaat: collega k. en gypsy zijn een maand of zes geleden begonnen aan een heus onderzoeksproject. jawel! in concreto wensen we élke dagschotel in te gentse ooit eens uitgetest te hebben. kwamen reeds aan bod: rood (sleepstraat), faim fatale (aan de zuid), iets sjieks in het patershol (k. help mij!), faits divers (korenmarkt), de avonden (ham), en als het iets mag vertellen: de rest ben ik vergeten.
het oorspronkelijke onderzoeksdesign was iets met preferenties, de uiteenlopende manieren waarop man en vrouw een restaurant uitkiezen. en het had ook iets met 'macht' te maken. hoe dat design er juist uitzag en wat de bedoeling precies was, is een beetje in de vergetelijkheid geraakt. de goede verstaander begrijpt, het betreft hier een verdoken manier om het nog maar eens over eten te hebben -ik besef: het wordt serieus genant.
maar goed, straks valt de vier tafelen (patershol) de eer te beurt ons te mogen ontvangen. ben er in een niet zo ver verleden een paar keer gepasseerd en hoop dat de keuken nog altijd even goed is. naar ik vernomen heb staat er een nieuwe kok achter het fornuis, vandaar. mmm, benieuwd wat de dagschotel vandaag is...

3 opmerkingen:

Tine dz zei

mmm...de 4tafels is nooit één van mijn favorieten geweest: te exotisch en te weinig smaak. (of het moet zijn dat de nieuwe chef er iets fantastisch van maakt ?)

Allszins, de dagschotels in de Papegaai zijn ook niet te versmaden Teuntje: frikandel saignant mé ne groote mé andaloes...en meer moet dat echt niet zijn ;-)

aline Maes zei

Teuntje,

Naar het schijnt kan je ook lekkere dagschotels eten in le Progres op de korenmarkt.
Ze maken geen reclame voor hun dagschotel maar je moet er gewoon naar vragen...
En o ja, de frieten op de vrijdagmarkt zijn de beste van Gent. Kan al tellen hé als dagschotel!

groetjes,

Aline

dezjesse zei

nie van 't een of 't ander maar gelijk da gij zo deftig eten gewent bent van uw eigen gaje toch moeilijk iets kwalitatief hoogstaander vinden vrees ik. Frieten van 't frietkot zijn natuurlijk niet te overtreffen.